Празникът на моя град

Първата статия в моя блог ще е в категория Общество, в която ще пиша за нас – хората, за мислите ни, за идеите ни и други аспекти, които ни формират като общество.

Първата тема, която ще захвана е Празникът на моя град. Драгият читател знае ли кога е празникът на неговия град/населено място? Ако да – знае ли защо е тогава?

На мен тези въпроси ми бяха зададени от Цвети, много скъпа и близка приятелка, като на първия въпрос отговорих, но на втория си нямах никаква идея. Разпитах съграждани на моята възраст, само един знаеше някаква история. Разпитах едно-две поколения над моето и те не знаеха. Затова помолих общината да ми предостави отговор на въпроса защо празнуваме празника на конкретната дата. За моя радост получих отговор.

Потърсих в Интернет пространството и за други градове. За по-големите имаше информация, но в общ план информацията е оскъдна. Затова реших сам да я издиря. Събрал съм координатите на всички общини в този документ, но само една трета ми отговориха. Зарадва ме, че община Завет ми прати и подарък:

 

Община Завет

Подарък от община Завет

Ако знаете за вашето родно място, ще се радвам да споделите. Може да разпитате и вашите близки и приятели, за техните родни места или да разгледате документа и да научите нещо ново.

Всякаква информация за допълване или методи за разпространяване на идеята са добре дошли.

Вашият коментар